STIRI NEBAGATE in SEAMA

Dragi prieteni, imi face o mare placere sa va anunt in exclusivitate ca Universitatea din Bucuresti a trimis astazi, din nou, Ministerului Educatiei dosarul care probeaza plagiatul lui Victor Ponta, impreuna cu solicitarea adresata ministrului Educatiei Adrian Curaj de a se folosi de prerogativele pe care actuala lege a educatiei i le confera pentru a anula Ordinul de Ministru prin care Victor Ponta a obtinut titlul de doctor. Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti, si profesorul Marian Popescu, seful Comisie de Etica a Universitatii din Bucuresti, merita toata aprecierea pentru verticalitatea dovedita in privinta cazurilor de plagiat.
Acesta este un adevarat test pe care abia astept sa vad daca ministrul Curaj il va trece sau, din nou, se va eschiva si va invoca o pretinsa lipsa a unui cadru legal pentru a nu-i retrage titlul lui Victor Ponta, asa cum au facut toti ministii Educatiei de la Liviu Pop incoace.
In acest moment Legea Educatiei permite anularea titlului de doctor al oricarui plagiator prin emiterea unui Ordin de Ministru. Este practic, tot ceea ce trebuie sa faca Adrian Curaj. As spune ca este o simpla formalitate. Ministrul Curaj trebuie doar sa respecte legea in vigoare si sa o aplice cu celeritate.
Sper din toata inima ca Universitatea din Bucuresti sa faca acelasi lucru si cu dosarul lui Gabriel Oprea, pe care eu il consider un test suprem pentru ministrul Curaj, in conditiile in care acesta este membru in Academia Nationala de Studii ale Securitatii infiintata si patronata de Gabriel Oprea.‪#‎doctorinimpostura‬ ‪#‎statulcapturat‬   

Dosarul in care Codrut Seres, fost ministru al Economiei, a fost condamnat la patru ani de inchisoare a plecat de la o serie de anchete pe care le-am publicat in Evenimentul zilei in 2006 si 2007. Mai spectaculoasa mi se pare condamnarea lui Traian Oprea, fost director general al Hidroelectrica, si a lui George Asan, fost director de furnizare la Hidroelectrica, la cate sapte ani de inchisoare cu executare. Traian Oprea a fost timp de foarte, foarte multi ani, tartorul energiei hidro vandute de stat pe mai nimic catre "baietii destepti". De exemplu, el e cel care a semnat contractul dintre Hidroelectrica si Energy Holding a lui Bogdan Buzaianu.
Prejudiciul calculat de procurori in acest dosar a fost la 165 de milioane de dolari, iar cei trei, alaturi de alti directori din Hidroelectrica, au fost acuzati de complot si subminarea economiei nationale pentru ca in plina seceta nu au denuntat contractele pe care Hidroeletrica le avea cu "baietii destepti" din energie, precum Bogdan Buzaianu, si le-au vandut acestora energie sub pretul de productie, punand in pericol functionarea Sistemului Energetic National.
Ce mi se pare fascinant, insa, este ca Dan Ioan Popescu, care a facut exact acelasi lucru ca si Codrut Seres este in continuare bine, mersi si nederanjat de niciun procuror si continua sa faca shopping la House of Bijan.  

Stie cineva de pe aici ce a facut vicepremierul Vasile Dancu in ultimele cinci zile in Statele Unite ale Americii? A fost vizita privata sau oficiala? Comunicate oficiale, totusi, date de guvern sau de minister nu am vazut, asa ca ma gandesc ca poate or mai fi inca reduceri la Macy's.  


Pe 14 februarie am publicat ancheta aia frumoasa de pe PressOne in care scriam ca Ana Maria Tudor, fiica lui Gabriel Oprea, si sotul sau, Alexandru Marius Tudor, si-au dat doctoratele la Academia SRI. Tot in acel text am scris, in exclusivitate, si despre faptul ca amandoi lucrau ca si consilieri ai unor vicepresedinti ai ASF. Ana Poenariu anunta acum ca Ana Maria Tudor (Oprea) si Alexandru Marius Tudor si-au dat demisia de la ASF pe data de 19 februarie, adica cinci zile mai tarziu de la aparitia anchetei mele. Doua zile mai tarziu, in emisiunea lui, Sabin Orcan a dezvaluit si ce salarii incasau cei doi lunar de la ASF: Ana Maria Tudor (Oprea) - 22.500 de lei, Alexandru Marius Tudor - 16.000 de lei. ‪#‎statulcapturat‬ ‪#‎doctorinimpostura‬‪#‎TotiOameniiGeneralului‬
Daca doriti sa recititi, ancheta este aici:
https://pressone.ro/tatal-plagiatelor-fiica-si-ginerele-lu…/    


In ultimele doua saptamani m-am vazut cu trei rectori ai unor universitati din Bucuresti, iar concluzia pe care am tras-o este ca daca se lasa pe mana universitatilor rezolvarea chestiunii plagiatelor, asa cum a propus ministrul Adrian Curaj, se va ajunge la cea mai frumoasa operatiune de spalare publica a plagiatorilor de doctorate. Am tot spus ca nu poti sa pui un spargator de banci sa repare un seif, asa cum nu poti lasa in sarcina universitatilor, care au acordat zeci si sute de doctorate plagiate, sa vina acum si sa-si curete propria mizerie, pentru ca nu o vor face.
Cu exceptia Universitatii din Bucuresti si a altor cateva, foarte putine de altfel, nicio alta nu va dori sa miste un deget pentru a verifica cum a fost posibil sa se sustina atat de multe teze plagiate in universitatile lor. Nu este vorba doar despre autorii doctoratelor plagiatelor, ci si despre cei care i-au girat, conducatorii si referentii care au inchis ochii si au acceptat acest lucru.
Cel mai bun argument este faptul ca niciuna dintre univeritatile despre care am scris in ultimele luni nu a inceput verificari in propriile comisii de etica - nici Academia Natioanla de Informatii a SRI, nici Universitatea Nationala de Aparare, nici Academia de Politie. Toate au avut acelasi raspuns - nu exista legialatie in acest moment, dar asteapta cu interes noile modificari anuntate de ministrul Adrian Curaj. Adica asteapta cadru legal sa ingroape definitiv plagiatele din curtea lor.
Acum nu mai spun ca "sper", ci spun "trebuie". Guvernul nu trebuie sa accepte modificarile legislative promovate de ministrul Curaj, iar faptul ca joia trecuta propunerile acestuia nu au fost votate, reprezinta un semnal bun. Legislatia actuala permite verificari si verdicte rapide - comisiile de etica pot face verificari si emite verdicte, iar CNATDCU poate sa confirme verdictul, insa modificarea majora care trebuie facuta este la nivelul CNATDCU, acolo unde ar trebui numiti oameni competenti, a caror verticalitatea morala este recunoscuta, oameni care nu au plagiat si care nu au acoperit plagiate, si nici oameni care au functii politice in partide. Asta, de altfel, ar trebui sa fie o conditie clara, iar daca un membru CNATDCU obtine ulterior numirii in acest for si o functie politica, atunci ar trebui sa demisioneze pentru a se inlatura orice suspiciune.
Batalia pentru a stabili standarde de competenta si morale e tare complicata.    


Lui Iohannis cred că nu i-a venit de la imprimerie ultimul lot de tinichele "Steaua României", aşa că, în lipsă, l-a făcut revoluţionar şi pe Eugen Nicolicea ot UNPR. Plus alţi 1666 de revoluţionari.   


Consilierul PNL Richard Radu a propus ca, din bugetul Capitalei, zece milioane să se dea la biserici, din care două milioane la Catedrala Neamului. S-a aprobat. O treime din bugetul de investiţii în şcoli (30 de milioane de lei). Cu riscul să nu am ce vota, nu voi pune ştampila pe nici unul din cei care au fost în CGMB.  

Ce înseamnă obrazul gros: au trecut câteva săptămâni de când a început scandalul academiei de ştiinţe ale securităţii naţionale şi, cum a scăzut presiunea, cum nu s-a mai întâmplat nimic. Nu ştim cine este membru al assn şi primeşte, de la stat, o bursă pe viaţă, echivalentul unui salariu mediu pe economie. De plagiatele lui tobă, bogdan licu, onţanu, eugen nicolăescu, buşoi, nici nu mai are sens să amintesc. Ăsta e noul regim psd-iohannis-pnl: reacţionează doar când iese lumea în stradă sau le ia like-urile înapoi. Dacă îi laşi în pace, dacă nu faci scandal, îşi văd de drum.

Cu toate dovezile clare de dare si luare de mita, politicienii vor iesi din inchisoare si mai onorabili si cu toti banii furati. E nevoie de o lege care sa-i condamne pentru asociere mafiota si sa-i pedepseasca cu confiscarea intregii averi.