CUM NE FURA GANGSTERII (inclusiv STATUL ROMAN) LEGAL.

Sa va explic in cuvinte simple cum functioneaza fundatia lui Tiriac din Panama.
Sa zicem ca tiriac vrea sa faca o banca in Romania. Trimite mai intii banii lui pe un cont al fundatiei din panama, cont care poate fi deschis in Elvetia sau chiar in Romania. Apoi infiinteaza o firma elvetiana, un SA cu actionar unic fundatia din Panama. Banii ajung pe firma elvetiana care cumpara actiunile la banca pe care Tiriac vrea s-o construiasca. Cind vinde actiunile la banca, Tiriac vinde firma elvetiana si deci incaseaza [pe fundatia din Panama. Exista acord de dubla impunere intre elvetia si romania si nu plateste nimic in Romania dar nici in elvetia unde daca vinzi actiuni dupa un an si nu esti profesionist, adica nu faci tranzactii zilnic cu ele, nu platesti nimic impozit. Noul actionar al bancii tiriac, are actiuni la banca ptr ca acum detine firma elvetiana, cind le va vinde mai scump va vinde tot firma elvetiana. Concluzia: nu s-a platit niciun impozit pe dividende, nici in Romania, nici in elvetia, nici in panama. Banii sunt pe conturile fundatiei din panama, in elvetia si sunt perfect curati.Trebuie sa stiti ca bancile romanesti sunt cele mai permisive cu deschiderea de conturi ptr companii off shore, deci se poate ca banii sa fie pe contul fundatiei din panama intr-o banca romaneasca si sunt perfect legali si vor fi din nou investiti oriunde in lume fara probleme.
Faptul ca marile firme romanesti nu sunt cotate la bursa, au fost delistate, vezi banca tiriac, dacia, holcim, lafarge etc, ii ajuta pe "evazorii legali". Daca erau la bursa nu ar fi putut vinde sub pret, asa ei vind cui vor la un pret mic si apoi vind o societate din offshore la un pret mare, ajungind sa mai evazioneze inca o data, mai mult chiar, pot face si pierdere intentionata. Pentru acest motiv BVB a ramas nedezvoltata, ii incurca pe marii smecheri.
Daca am fi dezvoltat bursa, daca am fi pus capital gainul la zero ca in elvetia, nu ar mai fi facut nimeni fundatii in panama, ba chiar ar fi venit mii de straini bogati sa faca asta la noi, vezi ce face Luxemburgul, care e in UE dar are fiscalitatea sa. Intrebarea ptr guvernanti a fost f simpla: ce e mai bine, sa taxezi 1 mil cu 16% si astfel el sa plece fara sa-ti dea nimic sau sa nu-l taxezi si sa ramina, ba chiar sa mai vina 1 mil in tara. Guvernantii nostri au ales prima varianta pentru ca aveau nevoie de taxe ca sa aiba de unde sa fure, daca alegeau a doua varianta eram departe.( de remarcat ca impozitul pe dividende il platesc la noi toti amaritii cu un srl, ei nu au cum sa-si faca fundatii in panama, ar costa prea mult ca sa merite, merita doar pentru dividende de milioane de dolari, asa ca guvernantii fura doar de la ei)
Ceea ce spune tiriac este ca firmele lui au platit impozite pe profit si pe salarii, dar el nu a platit niciun leu pe dividentele incasate, cam asta e concluzia.
N.B. avantajul acestei scheme este ca daca ai o afacere in Romania cu statul si ai nevoie de cash ca sa platesti spagi, e foarte simplu sa le platesti prin banca de pe conturile fundatiei paravan, acolo nimeni nu te intreaba ce faci cu banii cistigati, astfel, nu ai nevoie de tiganii de la sintesti ca Irina Socol de la Siveco. Daca intr-adevar s-ar dori sa se faca lumina, atunci DNA ul ar trebui sa ceara miscarile de pe conturile fundatiei( precizez ca elvetienii le dau imediat) si astfel am ajunge sa aflam ce politicieni au primit mita. De exemplu, daca am gasi 20 de milioane de la fundatie pe un cont cifrat al lui Adrian Nastase, cum ar fi? Eu fac doar supozitii, dar DNA ul daca vrea poate afla foarte usor.
http://www.gandul.info/numele-lui-ion-tiriac-a-explodat-in-…