STIRI NEBAGATE in SEAMA - 2 martie 2016

Eu cred că guvernul Cioloș - și spun cu intenție guvernul, nu Adrian Curaj, care nu acționează de capul lui - își bate joc de noi când ne anunță că actualul CNATDCU, plin de fosile pesediste, în frunte cu Ecaterina Andronescu, va verifica doctoratele suspecte de plagiat. Comisia din cadrul CNADTCU pe chestiuni de apărare/ siguranță națională e compusă exact din cei care au supervizat plagiatele de la ANI, Academia Militară sau Academia de Poliție, în frunte cu rectorul-fara-CV de la academia SRI, Toma Gheorghe.  


1,2 miliarde euro plătim pentru pensiile speciale ale „militarilor”, doar în 2016. Circa 0,66% din PIB. Circa jumătate din beneficiari sunt din miliție, sri și jandarmerie, restul M.Ap.N. Bineînțeles, nu spune nimeni câți sunt de fapt din securitate și miliție...P.S: Uitasem de această situație fabuloasă: după ce s-a dat legea pensiilor speciale pentru militari, s-a produs o ieșire masivă din sistem. Le convenea. În forma inițială, luau vreo 120% din ultimul salariu, dar Cioloș a mai tăiat ceva. Efectul este că, acum, MAI duce lipsă de vreo 10.000 de cadre și își pune problema să angajeze pensionari :)))   


Este complet nedrept să spui că toate partidele noi sunt niște structuri lilliputane, fără idei și doar cu ambiții personale. Nu aș fi reacționat la cele scrise Dan Tapalagă - cu sinceritate, să nu fiu înțeles greșit - dacă nu aș ști că asta e strategia PSD și PNL: vor bombarda piața cu partide noi, care vor intra în competiție cu sprijinul logistic al PSD și PNL și vor avea drept obiectiv să compromită ideea de partid nou și să înjure competitorii, neavând nimic de pierdut. Așa a procedat și Iliescu în 1990: a creat structuri fantomă, pe care le controla și le prezenta drept adevărata alternativă la FSN. Nu există candidat perfect, dar sunt alternative decente la USL, asta e cred eu.  


Din informatiile mele, astazi nu trebuia sa fie inclusa pe ordinea de zi adoptarea unor noi reglementari juridice in privinta procedurilor de retragere a titlurilor de doctor sau de acordare a acestora. Unii ministri din guvernul Ciolos habar nu aveau ieri seara daca pe ordinea de zi vor fi incluse si aceste chestiuni. Mai mult, nici pe ordinea de zi care a fost comunicata presei aseara nu era mentionat nimic referitor la doctorate.
Si, cu toate astea, am aflat din conferinta de presa a ministrului Educatiei Adrian Curaj, dar si din comunicatul de presa tocmai facut public ca "guvernul a adoptat noi reglementări privind procedura de acordare si de retragere a titlului de doctor". Mai mult, in comunicatul Ministerului Educatiei, identic cu cel al Guvernului, nu se precizeaza deloc cate acte, si ce fel de acte, au fost adoptate astazi cu privire la retragere a titlurilor de doctor, cu atat mai putin continutul exact al acestora.
In schimb, din conferinta de presa a ministrului Curaj si din comunicatele de presa aflam ca "avand in vedere responsabilitatea scolii doctorale in acordarea titlului de doctor, in perioada de analiza a sesizarii, CNATDCU va cere si o decizie a institutiei organizatoare de studii universitare de doctorat, cu privire la obiectul acesteia". Adica, CNATDCU va cere "o decizie" si de la Academia Nationala de Informatii a SRI, unde peste 15% din tezele de doctorat sunt plagiate, insa nu ni se spune care va fi rolul acelei "decizii" in intreg procesul.
Eu una am incetat definitiv sa mai cred in ministrul Adrian Curaj si am tot mai mult convingerea ca a fost numit cu misiunea de a tergiversa rezolvarea plagiatelor. Si nici nu mi-e greu sa am aceasta convingere in conditiile in care domnul Curaj este coleg in Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN) cu plagiatorii Gabriel Oprea si Petre Toba. Astazi, cand a fost intrebat in conferinta de presa daca ia in calcul sa isi dea demisia din ASSN, a evitata, pentru a "n"-a oara, sa raspunda la aceasta intrebare. Normal, pozitia de ministru este trecatoare, insa indemnizatia de la ASSN este pe viata. Ingroasa obrazul si merge mai departe.
PS. Voi ramane etern recunoascatoare colegilor de presa care ii vor adresa ministrului Curaj aceasta intrebare extrem de legitima. Problema lui in aceasta chestiune este in primul, in al doilea si in al "n"-ulea rand de ordin moral.‪#‎statulcapturat‬   


pedofilii musulmani ai Alinei Muingiu și Monikăi Makovei, acoperiți de polițiști
.
Un imigrant musulman de-al Alinei Muingiu a violat un băiețel de 10 ani la o piscină din Viena după care, relaxat, s-a dus să sară la trambulină.
În timpul interogatoriului islamistul a spus ca a avut "o urgență sexuala", iîntrucât nu mai facuse sex de 4 luni și abia la Viena, unde ajunsese taximetrist a găsit ocazie de pedofilie, ca la el acasă.
Chestia s-a petrecut imediat după anul nou, 2 decembrie, insa poliția a acoperit povestea, în buna tradiție a protejării islamiștilor și acoperirii faptelor lor abominabile. Abia recent, dupa ce au început să circule pe Facebook sifonării pe temă autoritățile au anuntat oficial detaliile înfioratoare ale violului, caz care de altfel nu este singular.
Cam la fel, la noi, procedează polițiștii care ascund publicului identitatea celor care violează, ciordesc, dau în cap - în majoritate țigani.
O minoritate agresivă săvârșește majoritatea infracțiunilor din România.


Iohhanis - batjocură la adresa victimelor loviturii KGB din 89
.
Gospodar, Sasone semnează de toate. De exemplu, luni lista "luptătorilor cu rol determinant" în Rivoluția din 1989. Lista nu e de fomfleu, ci e cu bani și pensii. Deși normal ar fi fost ca doar doar răniții și urmașii celor morți să mai primească indemnizații suplimentare.
Însă cei care au fost împușcati în revolutie sau cei care și-au riscat viața cu adevărat nu au loc de acești delatori și impostori, netrebnici comuniști cu toții.
Deci Duvăz, un muist de securist, Nicolicea, baron securistoid din gașca lui Oprea, fostul deputat țigănoi FSN Cazimir Ionescu, ce înainte de 89 era producător de boarfe pentru activul CC al PCR, fotbalistul Dukadam printre cei remarcați cu rol determinant, probabil pentru că a apărat cele patru lovituri de la 11 metri.
.
România are, în momentul de faţă, aproximativ 20 000 de rivuliţionari cu patalama.
Certificatele de revoluţionar au fost eliberate în două tranşe, primele – în perioada 1990 – 1992, următoarele – în perioada 1996 – 1997. Controlul fabricii de diplome era la vremea aceea la Bebe Ivanovici, celebru interlop propulsat de Brucan în FSN. A eliberat peste 40.000 de certificate.
Marea afacere însă a izbucnit din 2004, după adoptarea Legii nr.341/2004, a recunoştinţei faţă de eroii Revoluţiei.
Acest act normativ prevedea preschimbarea tuturor certificatelor de revoluţionar. În mod paradoxal, după preschimbarea certificatelor de revoluţionar deja existente, numărul de luptători cu merite deosebite în evenimentele din decembrie 1989 s-a majorat cu vreo 7.000 de persoane.
Doar acești ultimi 7000 au adus o pagubă bugetului de 256 de milioane de euro, în condițiile în care România se împrumuta la FMI pentru achitarea pensiilor.
La vârful Fabricii de rivuliționari - leprele Dan Voinea, general cică, Teodor Mărieș, turnător al Miliției și George Costin, așa zis sindicalist, acum pușcăriaș, cel care a dirijat atacul IMGB asupra studenților de la Arhitectură în data de 14 iunie 1990.
George Costin fesenist/pesedist sadea, activist al aşa-zisului Bloc Naţional al Revoluţionarilor, al cărui preşedinte de onoare era Ion Iliescu făcea parte, în iunie ‘90, din gărzile muncitoreşti feseniste care dădeau la cap studentilor din Piața Universității, alături de gibonii mineri.
A fost arestat la începutul anului 2012, deoarece dădea pe dinafară deja megaafacerea sa cu rivuliționari și a fost turnat de apropiați. Potrivit procurorilor DNA, acesta a reuşit să obţină între 600.000 de euro și 2 milioane de euro drept mită pentru preschimbarea certificatelor de revoluţionar.
În dosar se regăsesc interceptări telefonice, din care reiese că George Costin, partenerul de afaceri al lui Doru Mărieș, pus secretar de stat prin intervenția directă a acestuia din urmă, ameninţa martorii acoperiţi din dosar şi plănuia să-l asasineze pe procurorul de caz. ”Eu nu am întâlnit pe nimeni mai bine pregătit decât George Costin. Concluzia este că avem echipă, avem valoare”, declara Mărieş imediat după numirea lui Costin”.
Valoare în euroi.
Acolitul lui Costin, Dan Voinea, procuror militar și generalul kaghebist a contribuit din plin la umplerea României de revoluţionari cu patalama.
Caracatiţa din spatele megaafacerii construite în jurul certificatelor de revoluţionar a operat prin cele mai diverse metode.
Cel mai diabolic artificiu folosit în acest scop este şi cel mai puţin cunoscut, camuflat perfect în spatele unei acţiuni de imagine făcute la sfârşitul anului 2004.
La „butoane” s-au aflat două personaje care pozează de ani buni în apărători neobosiţi ai dreptăţii şi ai idealurilor Revoluţiei: Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989″, şi fostul procuror militar Dan Voinea.
Povestea începe la 12 iulie 2004, ziua în care a fost adoptată o nouă „lege a recunoştinţei” faţă de eroii Revoluţiei, Legea 341.
Aceasta deschidea perspectivele unei frumoase afaceri, prin introducerea indemnizaţiilor lunare şi pentru grosul revoluţionarilor, este vorba de aşa-zişii „luptători remarcaţi pentru fapte deosebite”.
Noua lege prevedea o preschimbare a certificatelor şi îşi propunea să elimine impostorii, solicitând, pe lângă declaraţiile altor trei participanţi la evenimente, şi alte documente care să ateste participarea activă în Revoluţie.
O lună mai târziu, în august 2004, fără a avea în aparenţă nicio legătură cu adoptarea Legii 341, Asociaţia „21 Decembrie 1989″ depune la Parchetul Militar o plângere pentru redeschiderea Dosarului Revoluţiei.
La 7 decembrie 2004, procurorul Dan Voinea a dispus reluarea cercetărilor cu privire la evenimentele din decembrie 1989 printr-o rezoluţie de începere a urmăririi penale faţă de 102 persoane, printre care şi nume grele precum Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu. Evident niciodată anchetați măcar.
Pe edificiul acestei iniţiative, Doru Mărieş şi Dan Voinea şi-au construit un important capital de imagine, răspândind în toate părţile ideea că nimeni nu se luptă mai tare ca ei pentru a face dreptate în numele morţilor de la Revoluţie.
Una peste alta fix 13.858 de adeverințe de rivuliționar au fost semnate de Dan Voinea.
Calculați singuri prin regula de trei simple cât a fost șpaga sa, comparând cu suma ridicată de pușcăriașul Costin, partenerul lui Mărieș, care pentru aprimativ 500 de certificate a încasat 600 000 de euro.