MINISTRUL CURAJ e un LAS

 ar fi desființat instituția și ar fi trimis toate dosarele grele la vreun parchet de județ. Ministrul Curaj trebuia să numească niște universitari integri în consiliul de etică, atât, nu să îl desființeze. Plus că proiectul de ordonanță a apărut ieri pe site-ul ministerului, iar azi a ajuns pe masa guvernului. Unde e transparența și dezbaterea publică? O imensă măgărie. Sunt în guvernul acesta oameni în a căror onestitate cred, dar am sentimentul că, dacă nu pleacă la timp, se vor compromite alături de alde Tobă, Curaj și alții ca ei.  

Eu îi întreb pe prietenii mei care vin din societatea civilă - au fost jurnaliști sau ONG-iști - și care acum sunt în guvernul Cioloș: este în ordine ca ministerul Educației să pună pe site luni proiectul de ordonanță de urgență prin care doar universitățile pot verifica plagiatele, iar marți, pe la ora 14, să o și emită? Ce ar fi spus dacă Ponta făcea asta? Care era caracterul de urgență care să justifice emiterea unui asemenea act? Discutăm mai încolo despre substanța ordonanței. Dar nu putem să avem niște standarde pe care să i le aplicăm lui Ponta sau lui Boc și pe care să le abandonăm când vine un guvern cu care simpatizăm. Nu suntem credibili.  

Ministrul Adrian Curaj este membru al fantomaticei Academii de Studii de Securitate Națională (eu nu reușesc să găsesc macar site-ul ei), înființată printr-o lege nășită de Gabi Oprea și patronată de SRI, MAI și MAp.N - scrie euractiv, dar fără a se menționa acest detaliu în CV-ul ministrului. Pentru că le face onoarea sa fie "membru pe viață", domnul Curaj va primi o rentă viageră egală cu salariul mediu pe economie - mai mult decât pensia mamei mele, care a fost o profesoară onestă, nu a spălat plagiatori  


3 hrs
Un om care ar merita o decorație, pentru că puțini, prea puțini, universitari s-au bătut cu plagiatorii așa cum a făcut-o el. Marian Popescu, președintele comisiei de etică a Universității București: „În cazul lui Victor Ponta și în cazul Olguței Vasilescu, lucrurile sunt foarte simple din punctul de vedere al Comisiei de Etică. Dacă Universitatea are cadrul legal pentru a cere retragerea titlului de doctor, le va retrage titlul de doctor”. A, am uitat: decorații primesc în țara asta secretara lui Gabi Oprea și Gabi Firea.