GATA si cu SPERANTA IOHANNIS - O MARE PACALEALA

Klaus Iohannis încearcă, în al treisprezecelea ceas, prin apelul la o cale extraordinară de atac (contestație în anulare), să își păstreze proprietatea din Sibiu care l-a făcut milionar.
Asta știți deja.
Ceea ce nu știți este că președintele României a cerut strămutarea acestui proces, de la Curtea de Apel Brașov la o altă instanță din țară, considerând că în Brașov nu va avea parte de o judecată corectă.
Printre factorii care ar altera obiectivitatea justiției din Brașov - în opinia președintelui României - se găsesc și articolele pe care RISE Project le-a publicat despre acest subiect (!).
„Prezintă relevanță și împrejurarea că litigiile au făcut obiectul unor ample investigații jurnalistice, ale căror concluzii, defăimătoare la adresa subsemnaților, au fost publicate pe site-ul riseproject.ro”, au scris avocații lui Iohannis în cererea de strămutare.
Trei adnotări pe marginea acestei cereri care a ajuns, iată, cu tot cu numele nostru, pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție:
1. Din câte știm, această frază, în care spune că articolele noastre au fost defăimătoare la adresa sa, este prima reacție publică pe care Klaus Iohannis o are referitor la ancheta prin care am reconstituit felul în care și-a dobândit averea imobiliară. De altfel, Iohannis nu a vrut să stea de vorbă cu RISE, pe parcursul documentării noastre jurnalistice, și nici nu ne-a transmis vreun drept la replică ulterior publicării articolelor la care face referire.
2. Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au respins, în două rânduri, cererile prin care reporterii RISE au solicitat permisiunea de a studia dosarul lui Klaus Iohannis. Așadar, justiția din Brașov, departe de a servi presa, a obstrucționat accesul RISE la informațiile asupra cărora delibera în acest dosar.
3. Site-ul riseproject.ro poate fi accesat și din afara județului Brașov. smile emoticon
Care sunt articolele care l-au supărat atât de tare pe președinte?
În principal, ăsta:  

Majoritatea proprietăților imobiliare deținute de familia Iohannis își are originea într-o retrocedare imobiliară întemeiată pe acte false. Cer