LICHIDAREA A TOT CE ESTE ROMANESC

Decembrie 1989 - momentul în care EI și-au luat țara înapoi
.
Apoi s-au apucat liniștiți să devore prada. După care, când România a ajuns o ruină, au aruncat resturile și celorlați prădători. Totul e luat, distrus, făcut bucăți, văndut. Singura avere care a mai rămas este capitalul uman. Copiii noștri sunt ținta prioritară, după ce a fost mătrășit tot patrimoniul muncit de alte generații distruse. Dar asta-i altă poveste. Pentru moment, că tot e ocazie aniversară, cică, să clarificăm ce-a fost și cum a fost.
.
Tot serviciile străine ne sunt mai de folos decât așa zisele servicii românești.
Spre edificare, notele desecretizate ale cadrului serviciului polonez in perioada decembrie 1989 (atâta cât au vrut ei să ne dea) via Adam Burakowski, director adjunct al Secţiei Externe a Radioului Polonez. Burakowski a precizat că „documentele, desecretizate in temeiul Legii din 22 ianuarie 1999 privind protectia informaţiilor clasificate (art. 86 al. 2), reprezintă mesaje cifrate trimise de la Ambasada Republicii Populare Polone din Bucureşti către MAE de la Varşovia, în decembrie 1989″.
Telegramele diplomatului polonez Bauer din Bucuresti, ”însărcinatul cu afaceri”, din perioada 24, 25 si 26 decembrie 1989 – selecțiuni semnificative, punctate vizibil:
- Mesaj cifrat nr. 0-3914/IV din Bucureşti 23.12.1989. Ora 15.00.
URGENT, Catre dir. J. Makosa
• ”În numele Frontului Salvării Naţionale, I. Iliescu şi S. Brucan au solicitat ajutor militar Ambasadei URSS, pentru că singuri nu se vor descurca.
Fără să aştepte răspunsul, FSN a anunţat la TV că Ambasada a promis ajutorul.”
.
(nota mea - Moscova, oficial a anunțat că nu trimite trupe în uniforme, mișcarea lui Ilici și Brucan era una idioată, tipică comisarilor komintern, era evident că prezența pe teritoriul României, fie și a unui mic contingent al Armatei Roșii, era inutilă dar și extrem de riscantă, întrucat ar fi putut aglutina ura generalizată a românilor ce trebuia canalizată exclusiv asupra lui Ceaușescu. Oricum rușii aveau trupe fără uniforme în România.
Față de 1988, în 1989, numărul ”turiștilor” sovietici crescuse de la 30 879 la 67 500. Iar UM 0110 condusă de generalul Victor Niculcioiu a constatat că serviciile de informații sovietice trecuseră din timp la marșutizarea agenturii, respectiv la aducerea la București, sub diferite acoperiri (atașați de presă, secretari de ambasadă, consilieri etc) a unor cadre de informații KGB și GRU de origine basarabeană. Printre aceștia, cei care au avut o activitate mai pronunțată, până în decembrie 1989, se numărau Victor Volodin - corespondent de presa la "Izvestia" -, Vladimir Vidrașcu de la "Pravda", Dumitru Diacov – viitor mare mahăr în politica de la Chișinău și Popov, consilier la Ambasada URSS de la București - fiul său a devenit mare șmecher în politica Moldovei de azi. Cu toții aparțineau de Directoratul I al KGB, condus de Evgheni Primakov, întreținând legături strânse (și) cu Petre Mihai Băcanu, agent al Secu de altfel, plus o liotă de așa ziși dizidenți.)
.
- Mesaj cifrat Nr. 0-3933 / IV din Bucureşti 24.12.89. Ora 10.00.
”Evenimentele de la T. (Timişoara) au acţionat ca un detonator intern şi – extern – ca un punct de pornire pentru intensificarea presiunii asupra regimului lui Nicolae Ceauşescu. Uşurinţa şi rapiditatea cu care a fost eliminat Nicolae Ceauşescu i-a surprins pe toţi. Până în prezent în numele FSN apare public numai preşedintele FSN, Ion Iliescu (el a solicitat Ambasadei USSR sprijin militar).
De ieri armata, Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv serviciile de securitate asigură că sunt de partea poporului. Există impresia că aceste structuri, invocând FSN şi poporul, încep să stăpânească situaţia şi să exercite efectiv puterea.
Caracteristic: atac numai la „clica Nicolae Ceauşescu”. În declaraţia FSN despre preluarea puterii se solicită ministerului de interne să funcţioneze în mod normal.
• Asta înseamnă că miezul vechii structuri, deşi fără Nicolae Ceauşescu, a rămas neschimbat.
Fără răspuns la întrebări esenţiale: unde este premierul şi restul guvernului, ce s-a întâmplat cu conducerea de partid si de stat.
Deocamdată atât.”
.
- Mesaj cifrat Nr. 0-3937 / IV din Bucureşti 24.12.89. Ora 22.30
• ”În viitorul apropiat, pare posibilă următoarea situaţie: o nouă direcţie politică realizată de către vechile structuri ale puterii.”
.
- Mesaj cifrat Nr. 0-3947 / IV din Bucureşti 26.12.89. Ora 23.00
Evaluarea iniţială pentru 26 decembrie seara:
• ”Un nou fenomen: După prima etapă în care atacul era direcţionat exclusiv către Nicolae Ceauşescu, au apărut pe stradă sloganuri anticomuniste de tipul “România fără comunişti”, “Vinovat nu e numai Nicolae Ceauşescu”.
.
Cei care strigam astea eram noi, tinerii frumoși și liberi, cei care au încercat singura revoluție pe bune, în Piața Universității, în 1990. Încercarea a fost înăbușită în sânge de forțele contrarevoluționare ale lui Ilici.
Restul e poveste.
Nepoții lui Ilici scuipă acum din goana limuzinelor, peste capetele copiilor noștri, ai celor care chiar am luptat pe bune, autentic, împotriva Haitei moscovite.
.
Mesajul Moscovei prin gura lui Ion Iliescu:
“Trebuie ca poporul să acţioneze ca o forţă ordonată şi organizată. Să se vadă că aici se face ordine, cu contribuţia, cu participarea, cu prezenţa oamenilor muncii. Cu participarea activă a poporului, şi nu a unor conducători care s-au autointitulat conducători, s-au autointitulat aleşi ai poporului, s-au autointitulat comunişti. N-au nimic de-a face nici cu socialismul, nici cu ideologia comunismului ştiinţific. Au întinat numai, numele Partidului Comunist Român, au întinat numai memoria celor care şi-au dat viaţa pentru cauza socialismului în această ţară.”
• Deci de ce a fost răsturnat de Moscova Ceaușescu? Ni se spune prin portavocea Rusiei, Ion Ilici Iliescu: pentru că a întinat ideologia comunismului științific, și numele PCR, organizație subversivă a Moscovei, filiala Kominternului din România.
.
Pionul principal al Moscovei însă n-a fost Ion Iliescu ci colegul său de pe vremuri de școală de partid, Iulian Vlad, șeful Securității, ”un patriot”, după cum îi place să se caracterizeze. A uitat să precizeze al cui patriot. Ca și Ilici prezentat de Teodor Brateş la prima apariție televizată…”Ion Iliescu e fiul unui revoluţionar, unui patriot, el însuşi patriot”. Patrioți ai Patriei lor iubite, Rusia.
Securitatea lui Iulin Vlad a muncit mult la acest moment. Au trebuit să creeze dizidenți, să încarce cu tensiune spațiul public, să acutizeze Cultul lui Ceașcă pentru a enerva oamenii, să protejeze agentura Moscovei și a Budapestei, să trimită agenți la Europa Liberă pentru a mobiliza treaba mai bine și mai ales au trebuit să pună deoparte mult cash, în valută forte, pentru după rasturnarea lui Ceașcă, pentru a deveni ei primii cei 3000 de capitaliști de la DIE.
Similar, pe ideea ”revoluționară” a acționat în R.D.G. o "antenă" ultra secretă a KGB, codificată "Lici" - grup de diversiune și manipulare ce apartinea Diviziei a IV-a KGB, aflata sub comanda generalului Anatoli Novicov. Sarcina grupului consta în restructurarea peisajului politic est-german, conform strategiei Kremlinului în vederea reunificarii organizând ample manifestații de stradă însumând cate 100 000 de oameni, cu caracter anticomunist și chiar antisovietic, antrenând la demolarea Zidului Berlinului (sursa, Vladimir Bukovski și istoricii germani Ralf Georg Reuth si Andreas Bonte).
La noi nici vorba de reunificare, Moscova avea alte planuri, de spargere nu reîntregire. Iar diviziile de tancuri rusești din Moldova au turat motoarele o săptămână la frontiera cu Ungheniul, în perioada loviturii de la București, până s-au asigurat că totul a ieșit cum trebuie.
Treaba a ieșit după Plan cu sprijinul neprecupețit al lui Iulian Vlad, micuțul de el, cu memoria sa fenomenală, cel care a organizat întreg Planul de măsuri, folosind însușirile aparte de cadrist și redistribuind în poziții cheie numai cadre ale Securității ce erau deja recrutate sub dublă comandă. Cum ar fi de exemplu Dan Gheorghe, paznic la ușa CC, în ziua fatidică, în care au apărut băieții de afară. Tot Iulian Vlad avea și cheița magică de la ușa sediului Comitetului Central, unde au fost indroduși cei două sute de luptători ai Spețnatz ce aveau ca misiune uciderea pe loc a lui Ceaușescu și măcelărirea celor care li s-ar fi împotrivit.
Planul avea nevoie de sânge, dar o greșeală de coordonare (n-aveau what-s up) a făcut ca Stănculescu să cheme elicopterul și să-l evacueze pe Ceaușescu cu câteva momente înainte de pătrunderea eșalonului Spețnatz.
Ceaușescu era oricum condamnat, a urmat circoteca executării acestuia pe fundalul unei negocieri armate între două grupuri de putere – faza cu ”teroriștii” (cu unii dintre ei s-a întâmplat să mă împușc oleacă).
După ce s-au produs suficiente victime pentru consolidarea imaginii revoluționare, operatorii Sistemului s-a apucat de treabă. Sub comanda Moscovei și a agenturii sale, România, pe modelul Ungariei, trebuia să devină cal troian în UE și NATO, să intre din nou sub zodia Planului Valev, de reîmpărțire teritorială, plan de altfel inspirat de Germania nazistă, fostul aliat al URSS, s-și cedeze definitiv resursele și bogățiile, să-și lichideze patrimoniul etnic – 12 milioane de avorturi plus 5 milioane de români în autoexil, și în general să se ducă dracului.
În linii mari Planul merge uns, băieții din Sistem nu ard gazul de pomană, că e gazul lor.
Până azi încă muncesc, au transferat Planul de Activități generației a doua, copiilor și nepoților lor. Resursa lor umană are un singur obiectiv, similar cu obiectivul cucului când își plasează ouăle în cuibul altor păsări ingenuue.
Vor să ne arunce nouă copiii din cuib, să se așeze ei bine, să colonizeze locul și să ne facă pe noi să plecăm în timp ce ei vor aduce aici toți puii de cuc din lume.
România va deveni țara cucilor…iar nouă nu ne va rămâne nici măcar codrul verde, că și de ăsta îi e dor cucului, tare de tot, după cum spune și cântecul, până nu dau jos tot codrul verde cucii nu se lasă..
.
"Comunismul a fost moșit în hrube ascunse, de minți scelerate, alăptat de forte oculte, a crescut și-a formulat și și-a pus în practica programul, netulburat de nimeni, a guvernat și poruncit cum a vrut și-a impus legile ce le-a voit, a mutat popoare pe alte locuri, a distrus naționalități, destine, culturi și vieti, a umplut jumătate din omenire cu lagăre, temnițe, crime și gropi comune, cu sânge și lacrimi."
Ion Gavrilă Ogoranu – cel căruia Monica Makovei, fătuca de cadrist, i-a refuzat solicitarea simbolică de a fi exonerat de condamnarea de drept comun, și recunoașterea calității sale de luptător cu arma în mână împotriva comuniștilor.
Urmașii comuniștilor ce ne-au ucis bunicii și ne-au distrus părinții sunt acum la Banca Națională, în Parlament, în toate structurile Statului, s-au revopsit, dar apucăturile le sunt aceleași, programul de acțiune este identic, ura față de valorile românești este la fel de fierbinte ca și a vechilor kominterniști.
“Pentru întâia oară în istoria sa, neamul românesc are de-a face cu un adversar nu numai excepţional de puternic, dar şi hotărât să întrebuinţeze orice mijloc pentru a ne desfiinţa spiritualiceşte şi culturaliceşte” (Mircea Eliade, 1953)
Adversarul, după 1989, a devenit mai puternic, camuflându-se și articulându-și o nouă morfologie, revopsindu-se, schimbându-și parțial retorica, dar vectorul este la fel de vitriolant.
A trecut un sfert de secol, mie mi-a trecut juma din viață și tot n-am scăpat de otrava asta. Ofițerul de la Ambasada Poloniei a comprimat perfect în nota sa din decembrie 1989, situația României:
”În viitorul apropiat, pare posibilă următoarea situaţie: o nouă direcţie politică realizată de către vechile structuri ale puterii.”
Viitorul ăsta apropiat nu se mai termină odată…