PLAGIATORII isi VOR INCASA SALARIILE URIASE mai DEPARTE

Am citit interviul pe care ministrul Educatiei Adrian Curaj l-a dat pentru Hotnews pe chestiunea plagiatelor si trag o singura concluzie: ministrul Adrian Curaj face un blat mizerabil cu Gabriel Oprea si toata clica plagiatorilor din Romania, iar chestiunea plagiatelor in Romania nu se va rezolva in veci.
Adrian Curaj a ales cea mai proasta varianta posibila pentru "solutionarea" plagiatelor - plasarea exclusiva a responsabilitatilor in curtea universitatilor. Asta este decizie cu DEDICATIE in special pentru universitatile din sistemul de aparare, acolo unde putregaiul intelectual si moral este urias - Academia Nationala de Aparare "Carol I", Academia de Politie si Academia Nationala de Informatii a SRI. Si nu trebuie uitate nici universitatile private sau cele de prin Resita, Tg. Jiu, Pitesti sau mai stiu eu de pe unde, care imi inchipui de cata transparenta si corectitudine vor da dovada in rezolvarea suspiciunilor de plagiat.
CNATDCU ar fi trebui sa ramana ca organism de verificare, ca filtru suplimentar, sau, de ce nu, ar fi trebuit infiintat un organism cu atributii doar pe aceasta chestiune - care sa aiba activitate doar atunci cand exista sesizari, cu o componenta de necontestat, care sa functioneze, eventual, sub egida Academiei Romane.
Mai mult, Adrian Curaj se intreaba mirat in interviu de ce ar trebui el sa sesiseze CNATDCU cu privire la faptul ca Gabriel Oprea a devenit ilegal profesor si conducator de doctorate. "De ce trebuie sa sesizez eu? Evolutia didactica, academica este asociata unei universitati, se intampla la universitate, confirmarile se fac la CNATDCU. Exista lege in Romania" - asta este declaratia SOCANTA a lui Adrian Curaj.
Domnule ministru, dati-mi voie sa va spun eu, care nu am zeci de specialisti si juristi cu care lucrez: potrivit Ordinului nr. 3759 din 9 februarie 2011, articolul 3, litera “g”, CNATDCU verifica, LA SOLICITAREA Ministerului Educatiei sau din proprie initiativa, modul de desfasurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare din universitati!! Domnule Curaj, seful ministerului sunteti dumneavoastra!
Sincer, toata bruma mea de speranta este praf in acest moment. La fel si cheful de a mai face ceva. Ati invins, baieti, si de data asta!