SA SPERAM.

Oricâte plângeri întemeiate am avea față de Klaus Iohannis, adevărul e că ”neamțul tace și face”. Nu e genul guraliv, ca Băsescu, dar faptele arată că ține cârma pe Vest, deși forțele Răului din Est sunt pe cale să aducă războiul hibrid al lui Putin și în România. Cazul executării lui Gâdea&comp. pentru încălcarea legii și blocarea predării sediilor către stat este doar ultimul. Recent, l-a mazilit, tot pe tăcute, pe catastrofa de Tiberiu Nițu, din fruntea Parchetului General. Înainte a intrat pe mâna justiției Gabriel Oprea. Bașca niște maziliri făcute de premierul Cioloș prin ministere. Plus curățenia de la ”Doi ș-un sfert”, serviciul secret al MAI, schimbarea șefului Jandarmeriei Române (celebrul Olaru, care a autorizat atacurile asupra manifestanților din cazurile Roșia Montană și Pungești, dar a închis ochii la manifestația ilegală organizată de Gâdea&comp după condamnarea lui Dan Voiculescu).
Până una-alta, indiferent ce i-am reproșa cuplului Iohannis-Cioloș, realitatea e că, sub ei, statul se întărește, iar grupurile mafiote sunt curățate treptat. Nu știu cât va ține operațiunea, nici dacă Occidentul va câștiga definitiv bătălia cu oamenii Rusiei din România, dar știm sigur că stâlpii actualei puteri politice de la București nu vor să pună țara la picioarele ”țarului”.
Fără îndoială că această direcție n-ar fi fost posibilă dacă justiția nu primea întăriri substanțiale pe vremea lui Traian Băsescu. De aia și urlă acum oamenii lui Voiculescu împotriva ”regimului iohannisto-băsist”. Ei au crezut că, dacă l-au periat pe președinte după alegeri, vor avea imunitate de tipul Ponta. Iată că nu mai ține, căci, vorba articolului 16, alineatul 2, din Constituția României, nimeni nu e mai presus de lege.
Occidentul și democrația înseamnă puterea legii, Rusia&China&democratura înseamnă puterea legii împotriva dușmanilor puterii politice. Războiul nu e câștigat. Dar e în faza lui acerbă, odată cu rebeliunea celor de la Antena 3 - vocea nr. 1 a luptei împotriva justiției și a statului de drept, adică fericirea Moscovei.
Vom vedea cât de tare e statul de drept, căci acest examen e unul mare. Gâdea&comp. au dezvoltat în timp un public ușor de manipulat, înveninat cu ură, gata oricând să-și pună pieptul la bătaie într-un fanatism care nu mai ține cont de lege și de reguli. Au, de asemenea, aliați oameni fără caracter din politică, actorie (Mircea Diaconu, Tudor Gheorghe, Draga Olteanu Matei), care și-au aruncat la coș cariera pentru că au fost bine primiți la ”Sinteza zilei”.
Despre CNA, care primește și în aceste ultime zile probe clare de încălcare a legislației audiovizuale, nu mai are rost să vorbim - aici, statul de drept nu există. Cum nu e nici în alte locuri plătite de noi să apere legea, nu prietenii politici - Avocatul Poporului, Senatul României etc. E o minciună monstru, pe care doar proștii o pot înghiți, că ANAF atacă libertatea de exprimare.
Cum minciună cât Casa Poporului e și aceea că Dacian Cioloș l-a schimbat pe șeful ANAF ca să purceadă la asaltul anti-Antena 3. Fals! Gelu Diaconu însuși a semnat ordinele de evacuare cu o săptămână înainte de a fi schimbat din funcție de Cioloș. Deci, care atac la libertatea de exprimare când însuși omul lui Ponta a dispus ca ANAF să treacă la evacuare?
Nu, Gâdea și gașca pot vorbi în continuare fără frică de CNA din oricare alt sediu, mai puțin cel actual. Se mută și pot continua spălarea pe creier cât vor. Nu le închide nimeni gura. Dar nici ei nu pot să blocheze statul să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. Așa e în democrație, ce să-i faci. Când Putin va prelua controlul României, va fi ca ei. Deocamdată, nu e. Punct.