STIRILE de AZI - 23 februarie 2016


Mircea Marian  

La ora la care Antena 3 rostogolea pe ecran mizeria de scrisoare adresată de Oana Stancu unui copil de zece ani, în care tatăl ei era insultat, trecuseră mai puțin de 24 de ore de la momentul la care CNA-ul discutase cu ANAF cum poate fi salvată averea lui Dan Voiculescu. Ăsta este un stat mafiot: Avocatul Poporului, Parlamentul, CNA-ul, Președintele României apără averea unui infractor. Șeful SRI provine de la ei din trust. Iar mafioții, având în spate aproape toate structurile de putere, mai puțin DNA-ul și încă vreo câțiva rătăciți, îți amenință părinții și copiii. Dan T. nu e primul: pe judecătorul Danileț l-au făcut pedofil, Gabi Firea s-a legat de familia Narcisei Iorga, de mizeriile despre Patapievici sau Kovesi nu mai zic. Și? Au luat niște amenzi de care i-a durut la bască. CNA-ul avea toate instrumentele legale să-i închidă sau să-i năucească în amenzi consistente, dar acolo sunt numai oamenii lor. Nimeni nu are curaj să se atingă de acești bandiți. Suntem un stat mafiot, în cea mai pură formă, fără exagerare.  



Klaus, vrei un parteneriat cu diaspora? L-ai avut dar ti-ai batut joc de el. Acum si tu si Ciolos si Isarescu ati intrat in priza pentru ca Mugurel ti-a spus ca e nevoie de banii diasporenilor. Faceti tu si Ciolos o lege electorala unde 15% din parlament sa fie pentru circumscriptiile din afara, lasa-ne sa votam prin corespondenta, lasa-ne sa ne alegem noi membrii care sa ne reprezinte si apoi mai vorbim. Cum nu cred ca vei face asta, vei realiza in curind, cind finantele statului se vor imputina, ca banii diasporenilor nu vin neconditionat. Poti insa sa incerci sa te duci in UK la o intilnire cu romanii si o sa vezi cite oua si rosii vei primi.Si iti mai spun un "secret": In noiembrie 2014 diaspora a convins peste 3 milioane de alegatori de acasa cum sa voteze, asa va face si pe viitor, doar ca de data asta nu vei mai fi tu cel votat si nici cloaca de politicieni corupti pe care o protejezi. Te-ai facut frate cu Voiculescu si vei ramine si fara voturile noastre si fara cele ale publicul antenist, adica ai pierdut fara sa cistigi nimic.Mai bine vinde-ti casele cit mai e timp si fa-ti bagajele pentru o vacanta perpetua.
Urmareste cu atentie evolutia situatiei, cind visteria se va goli si cind nu vei mai putea sa dai pensiile si salariile de azi.
''Statul român trebuie să-i servească deopotrivă pe toţi românii, din interiorul şi din afara graniţelor. Convingerea mea este că a valorifica potenţialul românilor din afara ţării înseamnă, de fapt, a crea un cadru propice pentru bunăstarea tuturor românilor", a mai declarat Iohannis cu același prilej.
Acesta le-a mai propus celor din diaspora un parteneriat care să ducă la transformarea României într-un stat puternic și a vorbit și despre o nouă perspectivă asupra relației dintre stat și românii aflați peste hotare." Klaus
"Potențialul economic al diasporei românești se ridică la zeci de miliarde de euro, însă românii din afara granițelor trimit acasă doar 1,5 miliarde de euro pe an, a susținut premierul Dacian Cioloș în cadrul unei dezbateri despre diaspora organizată de Administrația Prezidențială.
"Diaspora românească reprezintă un capital pe mai multe planuri, dacă e să ne uităm la partea economică, remitenţele anuale sunt de circa 1,5 miliarde de euro, dar potenţialul economic şi investiţional al diasporei româneşti putem să-l cifrăm chiar la zeci de miliarde de euro", a declarat prim-ministrul, potrivit Mediafax. Ciolos
La negocierea brexitului v-a interesat de romanii din UK? Nu! Erati amindoi preocupati cu Antenele. In curind va vor parasi si americanii, sa vedem atunci ce faceti.  

Dincolo de micile mele diferențe de opinie cu Dan Tapalagă, el este un jurnalist bun și cinstit și sunt șocat de mizeria de scrisoare pe care Oana Stancu a adresat-o fiicei sale, de doar zece ani. Nici cei mai mizerabili securiști nu și-ar fi permis așa ceva. Mircea Badea i-a insultat pe părinții mei, dar mă gândesc cu groază dacă se ajungea la fiica-mea. Ar trebui să-i trimitem această scrisoare lui Klaus Iohannis ca să știe ce jeguri de securiști a apărat, invocând libertatea de exprimare. 


Știți, aici, pe fb, sunt unul dintre cei care țin cu justiția, cu statul de drept, cu dna-ul. Asta se întâmplă când ești sufocat de corupție. Dar, la origini, eu sunt aproape un libertarian. Allmost. Neîncrezător în stat, de partea libertății, împotriva securității, pentru o economie privată. Așa că, în disputa dintre Tim Cook, de la Apple, și FBI, sunt de partea lui Cook. Înțeleg argumentele statului - decizia de a apela la o lege din vremea lui george washington e fascinantă - dar riscul abuzurilor e prea mare și rezistența lui Cook - care riscă ceva închisoare - e exemplară.  


excepțional candidatul orban! excepțional. din perioada în care a fost viceprimarul lui băsescu, rețin faptul că circula cu un jeep cu care a acroșat un biet tramvai. după incident s-a aflat că mașina nu era a lui orban ci a unei firme care avea contracte cu primăria tongue emoticonrezultate excelente și ca ministru al transporturilor: a blocat deschiderea procedurilor de absorbție a fondurilor UE pe transporturi, zero la autostrăzi. dar a făcut istorie acroșând cu mașina o tânără. nu a sunat din prima clipă la 112, ci la prietenul mihai david, ministru de interne. accidentul s-a produs la ora 14.00, iar orban s-a dus personal la poliția rutieră pe la ora 19.30 :)) ok, sigur că dacă facem comparația cu firea..dar ce blestem e pe orașul ăsta să îl obligi să aleagă între un zero barat și o otravă care nu știe decât să împrăștie venin?  


La sfârșitul a cinci zile de circ, Antena 3 e neatinsă. Sigur, ANAF a promis că va vinde clădirile. Probabil cam tot atunci când SRI ne va spune ce s-a întâmplat cu contractul cu Bechtel. Sau când primim banii pe Petromidia de la KazMunaiGaz. Sau când o sa i se retragă doctoratul lui Tobă. Încrederea mea în statul de drept din România e în plină ascensiune.  


Am cerut acum peste doua saptamani de la Agentia Nationala de Integritate sa imi comunice care este prevederea legala in baza careia cei din conducerea Academiei Nationale de Informatii a SRI nu isi depun declaratii de avere si interese ca restul conducerilor de universitati din tara. Evident ca nu mi-au raspuns la timp si, evident, le-am facut reclamatie administrativa. De altfel, secretarul general al ANI, Silviu Pop, pe care-l sunasem sa-l intreb exact lucrul asta inainte de a trimite solicitarea, nu mi-a mai raspuns la telefon sau sms dupa ce i-am spus de ce il caut.
Ce vreau eu sa spun aici este ca, sub ochii nostri, o institutie care a fost creata sa reprezinte lupta anticoruptie se transforma intr-o institutie opaca si lipsita de activitate reala. Noul presedinte al Agentiei Nationala de Integritate, Bogdan Stan, care si-a facut studiile la ANI a SRI, nu se grabeste deloc sa raspunda la o solicitare care vizeaza tocmai ANI a SRI. Si asta nu este un caz izolat pentru ca le-am mai facut si alte solicitari la care au raspuns foarte greu si doar dupa ce i-am presat cu telefoane.
Insa problema nu este doar de comunicare. Agentia Nationala de Integritate este institutia aia care ar trebui sa verifice modul miraculos in care niste oameni care au lucrat toata viata lor pentru stat au reusit sa faca niste averi ametitoare. Insa Agentia Nationala de Integritate se ocupa de niste ani de zile sa ia ochii prin rapoartele oficiale cu cantitatea, nu cu calitatea actului de verificare. Asa ca dau comunicate peste comunicate in care anunta triumfalist ca au mai gasit in conflict de interese sau in incompatibilitate cate un consilier sau primar de comuna, medic de pe la nu stiu ce sectie de spital orasenesc
Nimeni nu zice ca nu trebuie verificati si acei oameni, insa Parlamentul si administratia centrala geme de alesi si demnitari sau functionari publici care desi nu au castigat la loto au niste averi inexplicabile. La fel este si prin magistratura, unde procurori sau judecatori care au muncit doar la stat au bunuri care ar putea fi justificate doar daca ar avea cate o "Matusa Tamara". ‪#‎statulcapturat‬